Uspješno nacionalno prvenstvo za Šišmiše!

Written by Luka.

Jučer, u nedjelju 17.07.2016. godine u Karlovcu je održano još jedno nacionalno prvenstvo u olimpijskoj disciplini brdskog biciklizma, Cross Country-u. Na iznimno zahtjevnoj i atraktivnoj stazi podno starog grada Dubovca u Karlovcu naslov nacionalnog prvaka obranio je najbolji samoborski biciklist Filip Turk. Filip je tako osvojio svoj sedmi naslov nacionalnog prvaka u ovoj disciplini u posljednjih osam godina te time još jednom potvrdio svoju dominaciju u hrvatskom brdskom biciklizmu. Konkurencija je ove godine bila još jača nego zadnjih godina. Naime, u dosadašnjem dijelu sezone jedan od najboljih hrvatskih MTB natjecatelja u posljednjih desetak godina, Đani Simčić iz pulskog kluba Adrenalina MTB Team pokazivao je da je vrlo blizu Filipu, na nekim utrkama bio je i bolji. Osim Đanija, znali smo da ima nekoliko dobrih mladih natjecatelja koji su se posebno spremali za nacionalno prvenstvo kako bi pokazali da su tu, spremni za zauzimanje najviših stepenica postolja na nacionalnoj razini. Na kraju je drugo mjesto zauzeo baš jedan od mlađih, Matija Meštrić iz BK Maraton Kreidler iz Novog Marofa, dok je Đani Simčić na kraju završio na trećem mjestu. Svoj dojam o utrci Filip je sažeo na sljedeći način:

".. Zadnjih nekoliko tjedana sam trenirao izuzetno kvalitetno i dobro pa sam znao da sam pripremljen dobro i da mogu očekivati dobru vožnju. Staza u Karlovcu mi poprilično odgovara, fizički je izuzetno naporna, a spustevi su tehnički zahtjevni pa mi je taj segment išao u prilog. Konkurencija kvalitetna, Đani je odličan ove sezone, ima nekih novih imena koji marljivo rade i prije starta sam očekivao zaista napetu i nervoznu trku. Na sreću, po mene, uspio sam se u ranoj fazi odvojiti od konkurencije jer sam od starta nametnuo jak tempo da izvidim kako drugi dišu i kad sam vidio da postoji prostor da se odvojim to sam i napravio i nakon toga sam vozio jak tempo jer i mala greškica na ovoj stazi može vozača jako puno koštati. Sretan sam jer sam obranio još jedan naslov, bicikl Cube je radio perfektno, vozio sam Saguaro gume jer su se pokazale za ove uvjete nevjerojatno dobro, SH+naočale sa prozirnim lećama su odlične za tamnu šumu i blato i sve su to detalji koji u konačnici postaju dio rezultata! :)"

Osim Filipa, i ostali mladi članovi kluba bili su odlični. Tako je mlada nada i potencijalni Filipov nasljednik Fran Bošnjak u kategoriji do 14 godina osvojio drugo mjesto, dok je njegova sestra Larisa Bošnjak u kategoriji djevojčica do 17 godina osvojila ukupno treće mjesto, odnosno drugo u poretku nacionalnog prvenstva. Larisa je ovim plasmanom te trenutnom formom zaslužila i poziv u reprezentaciju za Europsko prvenstvo natjecatelja do 17 godina koje će se tradicionalno održati u Grazu u kolovozu. Nadalje, Tea Jančinec je u kategoriji djevojčica do 15 godina osvojila četvrto mjesto, Leon Baždar je u kategoriji juniora osvojio 5. mjesto i Martin Kotarski je u kategoriji do 17 godina bio deseti. Nastavak sezone za Šišmiše slijedi na idućoj utrci Kupa Hrvatske u Grožnjanu.