Samoborska biciklijada #2

Written by Luka.

samobor_bicikli

Foto: Ivan Tibor Grujić

Sezonu biciklijada otvaramo rutom broj 5, dugom 23 km i s 360 m visinske razlike: kroz Breganu i Grdanjce do Slanog Dola.

2. Samoborska biciklijada održat će se u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine, pod vodstvom našeg najboljeg biciklista i dobitnika nagrade Grada Samobora, Filipa Turka. Okupljanje je od 8:30 sati na glavnom samoborskom trgu, Trgu kralja Tomislava.

Cilj biciklijade je promocija novih samoborskih biciklističkih ruta, a nakon jesenske biciklijade i uspješno odvezene rute na Veliki Dol, slijedi proljetna ruta broj 5 duga 23 km i s 360 m visinske razlike: Samobor – Bregana – Grdanjci – Vratnik – Slani Dol – Hamor – Samobor. S Trga kralja Tomislava ruta ide cestom kroz Breganu do naselja Grdanjci. U Grdanjcima se skreće lijevo prema Noršić Selu pa nakon 700 m opet lijevo prema Vratniku. Tu se staza počinje uspinjati sve do Slanog Dola i izlaza na cestu. Nakon toga nastavljamo do Izletišta Gogo na Slanom Dolu na ručak i druženje. Po povratku slijede dvije opcije spusta do Samobora – isključivo cestom ili nešto zahtjevnijom kombinacijom šumskog spusta i ceste.

PROGRAM:

  • 10:00 start s Trga kralja Tomislava
  • 11:30 Izletište Gogo – ručak i druženje
  • 13:00 organizirani povratak sa Slanog Dola

samobor_bicikli_2

Foto: Ivan Tibor Grujić

Kotizacija iznosi 30 kn. Za prvih 150 prijavljenih sudionika osigurani su majica i obrok u izletištu Gogo na Slanom Dolu (gulaš od divljači), a prijaviti se može putem obrasca: Prijava na 2. Samoborsku biciklijadu.

Da bi prijava bila valjana, odnosno da bi majica i obrok bili osigurani, kotizaciju je potrebno uplatiti na žiro račun BBK Šišmiš, Ulica Ivana Perkovca 36, Samobor, IBAN: HR68 2500 0091 1012 1054 2, Addiko Bank prema sljedećim rokovima:

  • do 17.4. prigodna majica i obrok u izletištu Gogo na Slanom Dolu
  • od 18.4. do 3.5. obrok u izletištu Gogo na Slanom Dolu

Opis plaćanja: Samoborska biciklijada ime i prezime (svih osoba za koje se uplaćuje kotizacija).

Ostali koji ne uplate kotizaciju do 3.5. su dobrodošli sudjelovati na biciklijadi, ali bez osigurane majice odnosno obroka.

Sudjelovanje u biciklijadi je na vlastitu odgovornost uz obaveznu opremu: ispravan MTB bicikl i kacigu.

Organizator biciklijade je BBK Šišmiš Samobor uz podršku Turističke zajednice grada Samobora i Biseks (biciklistička sekcija PK Scout).