Samobor Uphill - Mesićev uspon 2019

Written by Luka.

start

Jučer je u Samoboru održano nacionalno prvenstvo u MTB usponu - Samobor Uphill - Mesićev uspon 2019. Osim utrke nacionalnog prvenstva održana je, na istoj stazi, i utrka za rekreativce bez licence. U utrci nacionalnog prvenstva nastupilo je 68 natjecatelja, dok im se u utrci za nelicencirane natjecatelje pridružilo još 15 rekreativaca. Utrku su obilježili odlično vrijeme i idealni uvjeti za natjecanje te fenomenalan nastup Frana Bošnjaka. S obzirom na kraj sezone i specifičnu disciplinu koja nije baš svakome omiljena, broj natjecatelja nije daleko od očekivanja koje smo imali prije utrke. Treba izdvojiti odličan rezultat našeg Frana Bošnjaka koji je odnio pobjedu u svojoj kategoriji kadeta, ali je bio i ukupno najbrži na stazi s fenomenalnim vremenom od 21 minute i 17 sekundi. Iza njega je u cilj ušao jučer najbrži senior Matej Skuzin (BBK Požega) s vremenom 21:42 te nakon njega veteran Krešimir Franić s vremenom 23:02.

kadeti

Odlične nastupe su imali i ostali Šišmiši: Larisa Bošnjak pobijedila je u kategoriji juniorki, Klara Tepić bila je druga među kadetkinjama, Mustač Patrick bio je osmi među kadetima. U kategoriji do 13 godina Likić Karlo bio je odličan treći, kao i Noršić Filip u kategoriji do 11 godina. Jan Horvat završio je na drugom mjestu u kategoriji do 9 godina. U kategoriji rekreativaca s licencim HBS-a Božo Novačić bio je drugi.

veteraniD

U utrci nelicenciranih natjecatelja nastupio je naš novi član Dejan Suvajac i zauzeo deveto mjesto među muškarcima mlađim od 34 godine. Treba reći da su neki nelicencirani natjecatelji imali odlična vremena te pokazali zavidnu formu za rekreativce. Veliko hvala svima koji su došli na utrku. :)

fran

Također, ispred kluba, zahvaljujemo se svim članovima, volonterima i roditeljima kao i osoblju u Domu Žitnica na Japetiću na odlično odrađenom poslu organizacije ove utrke. Također, zahvaljujemo i svim planinarima na suradnji i razumijevanju. Vidimo se. :)

Rezultati - nacionalno prvenstvo

Rezultati - otvoreno prvenestvo Samobora