Larisa i Fran Bošnjak nastupili u sastavu hrvatske MTB reprezentacije

Written by Luka.

Prošli su vikend Larisa i Fran Bošnjak nastupili u sastavu hrvatske MTB reprezentacije na drugoj postaji UCI Svjetskog XCO kupa u češkom Nove Mestu.
 
Sada već kultnu stazu, poznatu u svijetu kao jednu od težih i atraktivnijih, začinilo je vrlo loše vrijeme s puno kiše i niskim temperaturama. U subotu je svoj nastup imao Fran te je utrku, nakon odličnog starta završio na 51. mjestu od 144. juniora na startu. Fran nas je navikao na nešto više plasmane u zadnje vrijeme, ali i ovo je vrlo respektabilan rezultat kada se uzme u obzir da je u zaostatak od nešto manje od 7 minuta stalo 50 natjecatelja. Svakako će biti prilike za bolje plasmane u budućnosti te će iskustvo iz ove utrke dobro doći. Fran je nakon utrke izjavio: "Prilika da sudjelujem na ovako jakoj utrci Svjetskog XCO kupa mi puno znači, pogotovo na tako poznatoj stazi. No, tu priliku nisam iskoristio dovoljno dobro te sam radio puno grešaka tokom utrke i umjesto da se pomičem s pozicijama prema naprijed sam padao. Naučili smo puno iz ovoga i s jednim iskustvom više idemo u nove pobjede."
 
Larisa je svoj nastup u kategoriji seniorki završila na posljednjem, 66. mjestu. Iako je konkurencija jaka, znamo da Larisi nije mjesto baš na samom začelju. Glavu gore, biti će prilike za popravak. Larisine riječi nakon utrke: "Moj prvi nastup na Svjetskom XCO kupu. Staza mi se svidjela i bila sam zadovoljna odrađenim u petak. No, na dan utrke nisam mogla pronaći svoj ritam, skliski i blatni uvjeti nisu moja jača strana. Dala sam sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno za bolji rezultat. Zahvalna sam na prilici koju sam dobila."