Novi bodovi za svjetsku juniorsku ljestvicu

Written by Luka.

 
Vrlo aktivan i uspješan vikend je iza Šišmiša. Larisa i Fran Bošnjak nastupili su na MTB Ca'neva Trophy 2021 u Italiji, međunarodnoj C2 utrci s opet vrlo jakom i brojnom konkurencijom. Tako je Larisa u konkurenciji 45 natjecateljica u Elite kategoriji zauzela 37. mjesto, dok je Fran na startu uz sebe imao 136 juniora. Odličnom vožnjom Fran je utrku završio na 7. mjestu te osvojio 8 novih bodova na svjetskoj UCI rang ljestvici juniora.
 
Naše mlade nade, Filip Noršić i Jan Horvat nastupili su na 2. kolu "GIANT" SBBL lige. Obojica su nastupili u kategoriji do 13 godina, iako je Jan bitno mlađi (9 godina). Filip je odličnom vožnjom osvojio prvo mjesto, dok se Jan hrabro borio sa starijom konkurencijom te, uz manju nezgodu na startu, na kraju osvojio 7. mjesto u konkurenciji 16 natjecatelja.
 
Romana i Patrick Mustač nastupili su i na susjednom 3. kolu Naked Wood lige u organizaciji BOK - Bregana Outdoor Klub. Patrick je na velikoj MTB stazi bio 4., dok je Romana bila jedina i ujedno prva natjecateljica na maloj MTB stazi.