Obnovljena tradicija vožnje od Samobora do Trsta

Written by Luka.

 
Prvog vikenda u rujnu, nakon dosta godina pauze, članovi i prijatelji kluba odvezli su biciklima dionicu od Samobora do Trsta u duljini od 255 km s otprilike 3300 m uspona.
 
Krenuli smo u subotu u 4.10 sati s glavnog samoborskog trga te u Trst stigli, prema planu, oko 18.30 sati.Od deset biciklista koliko nas je krenulo, devetero nas je odvozilo cijelu dionicu, dok je jedan član ekipe kraću dionicu proveo u pratećem kombiju zbog problema s grčevima.
 
Prekrasan dan, prekrasan vikend, odlična vožnja i odlično društvo. Veliko hvala svim biciklistima te pogotovo ljudima u pratnji koji su brinuli da biciklisti imaju sve potrebno na putu. Nadamo se nastavku ove lijepe tradicije i idućih godina.
 
"250 km - 3314 m - 10h 40 min. Iznimna mi je čast biti dio ove tradicije koja je počela davne 1893. Sportski podvizi mladih i hrabrih ljudi krajem 19. stoljeća bili su povodom osnivanja Biciklističkog društva u Samoboru. Erik Alexander, Mirko Bothe i Mirko Kleščić krenuli su na dug put biciklima s visokim prvim kotačem i tvrdim gumama. Vozili su iz Zagreba preko Karlovca, Delnica, Bakra, Rijeke, Opatije pa preko Istre do Trsta gdje su bili srdačno primljeni od tamošnjeg „Veloce Cluba Triestino“. Natrag su se vratili preko Postojne, Ljubljane i Krškoga u Zagreb. Put je trajao oko mjesec dana izazvavši brojna iznenađenja, doživljaje i avanture. Doduše, nama je trebalo “samo 10h” zbog novih super modernih bicikla, brzoj pomoći oko tehničkih problema (probušene gume) i puta u jednom smjeru (samo do Trsta). Hvala cijeloj ekipi koja je tu bila od prvog do zadnjeg metra i nadam se da ćemo nastaviti ovu predivnu tradiciju dogodine" - rekla je nakon odvezene dionice naša Klara Tepić.