Samoborska biciklijada #1

Written by Luka.

biciklijada

Ove je nedjelje, 15. listopada, održana 1. Samoborska biciklijada u organizaciji našeg kluba te u suradnji i uz veliku podršku Turističke zajednice grada Samobora. Bicikliste je na rutu dugu 19 km i s 585 m uspona poveo naš najbolji brdski biciklist Filip Turk, dobitnik ovogodišnje Nagrade grada Samobora, uz pratnju mladih nada - Larise i Frana Bošnjaka, Leona Šoića, Martina Kotarskog i ostalih članova kluba. Odaziv na biciklijadu bio je prilično velik unatoč maglovitom jutru te je nimalo laganu rutu uspješno odvozilo više od stotinu biciklista. Glavno odredište biciklijade bio je planinarski dom Ivica Sudnik na Velikom Dolu gdje je za sudionike osiguran ručak po promotivnoj cijeni te su podijeljene promotivne majice.

Cilj Samoborske biciklijade je promocija novih samoborskih biciklističkih ruta, a prva je na redu bila ruta broj 1, ona od Samobora do Velikog Dola i natrag. Ruta broj jedan namjenjena je brdskim biciklistima te je jedna od zahtjevnijih među sedam trenutno označenih ruta. Samim time činjenica da su je savladali svi sudionici biciklijade postaje još značajnija.

Nakon starta na Trgu kralja Tomislava, u prvih 9,5 km biciklisti su vozili laganim usponom po asfaltnoj cesti do skretanja u šumu prije Šoićeve kuće te je tada slijedio nešto zahtjevniji uspon po šumskoj stazi do planinarskog doma na Velikom Dolu. Na povratku s Velikog Dola do Samobora biciklisti su mogli birati između spusta po cesti do grada (kombinacija makadama i asfalta) ili po šumskom putu, koji je na mjestima tehnički zahtjevan i iziskuje određeno iskustvo.

Broj sudionika 1. Samoborske biciklijade pokazao je veliko zanimanje Samoboraca i njihovih gostiju za ovakvim vidom rekreacije i provođenja slobodnog vremena pa se nadamo da će sljedeća Samoborska biciklijada okupiti još veći broj zaljubljenika u pedaliranje, friški zrak i sve što im nudi okolica Samobora. Još jednom veliko hvala svima na dolasku.

Galerija! (Foto: Ivan Tibor Grujić)