Biciklističke rute grada Samobora

Written by Luka.

Foto: TZ Samobor

Na inicijativu Turističke zajednice grada Samobora krajem 2016. godine te u prvoj polovici 2017. godine izrađene su i na terenu obilježene biciklističke rute grada Samobora. Radi se o 7 biciklističkih ruta napravljenih kako bi se zadovoljile potrebe što MTB što cestovnih rekreativaca. Neke su zahtjevnije, neke su lakše, što je sve u opisu ruta navedeno.

U izradi ruta sudjelovao je i naš klub te je 6 od 7 ruta nastalo na naš prijedlog. Odradili smo obilaske terena te predlagali pozicije oznaka na terenu za sve rute. Iznimno nam je drago da je ovaj projekt o kojem se već godinama razgovaralo konačno zaživio i u našem gradu i okolici. Prostora za širenje ima puno, a do tada uživajte u prvih 7. :)

Veliko hvala svima koji su pridonijeli da se projekt realizira, posebno Turističkoj zajednici grada Samobora, direktorici Martini Paladina te Ivani Kokot koja je ispred TZ vodila cijeli projekt od početka.

Karte ruta možete preuzeti u prostorijama TZ Samobor na glavnom samoborskom trgu - Trgu kralja Tomislava. Sve detalje o rutama možete pronaći na www.samobor.hr.