free pornography
best porn sites
free sex cams
free adult movies
free sex porn
free sex pics
best mobile porn
free sex movie
free porn online
free sex sites

Još jedan odličan MTB vikend u Samoboru

Written by Luka.

DH_3_smallProteklog vikenda u Samoboru je održana još jedna MTB utrka. Ovoga puta radilo se o najatraktivnijoj disciplini brdskog biciklizma - spustu. Na iznimno atraktivnoj stazi koja je počinjala iznad samoborskog Vidikovca, prolazila pored samog Starog grada te završavala atraktivnim skokom u ciljnoj areni na livadi na Vugrinšćaku, svoje su sposobnosti pokazali najbolji hrvatski i slovenski spustaši.

U subotu su cijeli dan na programu bili treninzi dok su u nedjelju na rasporedu bile kvalifikacije i finalna utrka. Kvalifikacije su započele u 11.00 sati i nakon njih najbolji senior bio je Boštjan Volf iz Slovenije dok je kod žena najbolja bila Černilogar Zarja također iz Slovenije.

Bero_smallU finalu koje je počelo u 14.00 sati natjecatelji su startali prema rezultatima iz kvalifikacija, i to od najsporijeg prema najbržem. Nakon završenog finala pobjedu je kod seniora odnio Boštjan Volf koji je spojio dvije potpuno identične vožnje sa razlikom od samo 12 stotinki. Nakon njega drugio je bio Miran Vauh a treći Vreček Kristijan, oboje iz Slovenije. Najbolji hrvatski senior bio je naš mladi devetnaestogodišnji samoborac Berislav Topol koji je zauzeo ukupno četvrto mjesto.

Kod juniora pobjedu je odnio Šišović Marko iz Biciklističkog kluba MTB Istra Pazin dok je drugi bio Fojkar Žan iz Slovenije, a treći Šangulin Robert iz zagrebačkog kluba Zlatni medvjed.

Kod djevojaka najbolja je bila Černilogar Zarja iz Slovenije ispred Filetin Kristine iz zagrebačke BK Kalorije i Radačić Andree također iz Hrvatske.

DH_2_smallNa žalost, zahtjevna staza bila je uzrok mnogim padovima od kojih su za natjecatelje dva bila vrlo teška i rezultirala su težim ozljedama. Na sreću sa oba natjecatelja će u skoroj budućnosti biti sve u redu. Osim natjecatelja, djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja imali su posla i sa jednim gledateljem kojeg je također bilo potrebno izvlačiti iz šume. Ovakve stvari su uobičajene za ovaj sport.

Zaključak i većine natjecatelja, i nas kao organizatora je da je ovo bio još jedan vrhunski sportski događaj u odličnoj organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš iz Samobora. Naravno, sve to nebi bilo moguće bez naših sponzora i gradskih institucija koje nas podržavaju i kojima se od srca zahvaljujemo. Pozdrav do iduće godine...

Rezultati...

Galerija slika 1   Galerija slika 2    Galerija slike 3    Galerija slika 4

Helmet Cam

Šišmiši u Pazinu

Written by Luka.

Filip_Pazin_2010_1_smallČlanovi BBK Šišmiš nastupili su ovu nedjelju na 6. kolu XC Kupa RH u Pazinu na utrci pod nazivom XCO Rim - Pazinska Jama. U nedostatku pisanog izvještaja s terena donosimo samo rezultate. Kod seniora nastupio je trenutno najbolji Šišmiš, još uvijek friški državni prvak Filip Turk i zauzeo ukupno 5. mjesto i 3. u kategoriji do 23 godine. Filip je u specifičnoj fazi trenažnog procesa koje se bazira na pripremi za C2 utrku u Karlovcu krajem mjeseca pa je i ovaj nastup odrađen u tom tonu.

Kod seniorki nastupila je Eva Bana i zauzela 7. mjesto. U kategoriji Kadeta nastupili su Luka Bajić i Mario Cepak. Mario je utrku završio na 8. mjestu a Luka na desetom.

Iduća stanica XC Kupa RH je za dva tjedna u Klani blizu Rijeke.

Rezultati...

Turk Filip državni prvak!!! Šišmiši četvrti ekipno!

Written by Luka.

Filip3_smallJučer je u Buzetu održana utrka Državnog MTB prvenstva u Cross-country-u, olimpijskoj kategoriji brdskog biciklizma. Samoborski BBK Šišmiš osvojio je četvrto mjesto ekipno. Tom uspjehu pridonijeli su: Bajić Bartol, Cepak Mario, Bajić Luka, Turk Ana i Turk Filip!

Posljednji navedeni, Turk Filip, je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio prvo mjesto i tako postao novi Seniorski prvak Hrvatske. Filip je na startu izbio na prvo mjesto u utrci, no nakon prva dva kruga prošlogodišnji prvak Hrvatske Đani Simčić iz zagrebačkog Tuškanca imao je dvije i pol minute prednosti pred Filipom. Nakon toga Simčićev ritam počinje padati dok je Filip cijelu utrku držao isti tempo. Pred kraj četvrtog kruga Filip prolazi Simčića te do kraja utrke duge 6 krugova zadržava uvjerljivo vodstvo. Kruno_smallSimčić je na kraju izgubio i drugo mjesto od legende Hrvatskog brdskog biciklizma - 39-ogodišnjeg Pave Roseta iz zagrebačke BK Kalorije koji na kraju na cilj dolazi kao drugi sa više od četiri minute zaostatka za Filipom.

Ovo je za Filipa bila ipak najbitnija utrka sezone jer je ona osnova za kategorizaciju sportaša pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Najviše nas sve skupa veseli što je Filip, iako ima tek 19 godina, taktički savršeno i zrelo odvozio utrku, iako je bio svjestan njezine važnosti. Dodatno je sve otežala i oluja koja je Buzet pohodila neposredno prije starta utrke te stazu od iznimno suhog stanja dovela do gotovo nemoguće blatnih uvjeta.
 
Ekskluzivno donosimo i Filipove dojmove s utrke:
''Ovo mi je bila najvažnija trka ove godine, i znali smo koji je moj cilj, obraniti naslov od prošle godine u kategoriji U23 radi kategorizacije pri HOO, ali također 3 tjedna dobro odrađenih treninga, pred ovu trku, u meni su budili nove ambicije i nove ciljeve.

Ana_i_Filip_smallNa startu sam zauzeo dobru poziciju i poprilično dobro sam krenuo u ovu blatnu trku. Od prvog kruga sam bio ukupno na drugom mjestu i pokušavao sam držat ritam, makar je to bilo dosta teško zbog blata, pogotovo na usponima. Pa je tako i trka kroz neko vrijeme postajala malo sporija, jel noge više nisu mogle trčat kao na početku, a i staza je bila negdje u gorem stanju nego ranije. Do 4 kruga se vozilo sve slično, samo što je razlika za Đanijem bila sve manja. Kada sam dostigao Đanija, znao sam da imam velike šanse za ukupnu pobjedu i nastavio sam vozit sigurnije, pa samim time i malo sporije na spustevima, što se vidjelo i na vremenima po krugovima... :-)

I meni najbolji trenutak trke, zadovoljan ulazim u cilj, pogotovo jel me moj ljubimac Trek Elite 9.7  izvrsno služio, dižem ga u zrak i time završavam najvažniju trku sezone na najvišoj stepenici.

Kvalitetan rad i odlična suradnja sa trenerom Igorom Jandrečićem urodili su plodom po pitanju fizičke spreme, a zahvaljujući Rog-jomi i biciklističkom dućanu Instruktor  iz Samobora ponosan sam  vozač bicikla Trek Elite 9.7 koji mi omogućuje vrhunsku vožnju, pa samim time i kvalitetniji rezultat... Hvala!!!

Naravno ovo nije kraj, to je tek početak... novi ciljevi su postavljeni i težim prema njihovim ostvarenjima.. ;-)''
 
 

DH Buzet - report

Written by Luka.

Buzet1_smallDečki su ovu nedjelju nastupali na prvoj DH utrci sezone u Hrvatskoj - u Buzetu. dojmove iz prve ruke donosi Miro:

''Stigao je konačno i taj vikend... Prva utrka ove sezone za hrvatski DH kup... Srećom u petak je bio praznik pa se utrka odužila na tri dana...  U petak smo odvezli par treninga na kojima nam se odmah u prvom spustu ozljedio Davor (natukao zglob na obje ruke) i odustao od daljnjeg natjecanja... Ostatak ekipe je nastavio trenirati cijeli dan u subotu unatoč nekakvim crnim oblacima i očekivanju kiše koja na svu sreću nije pala... U nedjeljno jutro smo još napravili jedan trening da se zagrijemo za kvalifikacije koje su prošle dobro (za neke i odlično)...

Bero je u kvalifikacijama bio 13. ukupno u najjačoj kategoriji, drugi Hrvat, Grunf među rekreativcima drugo vrijeme ukupno, najbolji Hrvat (uz njegovu napomenu da to sigurno nije dobro izmjereno), al nije bitno, tak piše na službenim rezultatima... Ja sam završio kvalifikacije na 15. mjestu među rekreativcima, 6. Hrvat. Buzet2_small
Nakon toga krenuli smo u kvalifikacije, ja prvi od naših, i sve prošao odlično, ali na zadnjoj "sisi" na stazi pri doskoku nije više bilo snage i pao sam 20 metara pred ciljem... Na kraju vrijeme samo 1 sekundu lošije nego u kvalifikacijama i 19. mjesto, 8 Hrvat. Nakon mene krenuo je Grunf i kao da smo se dogovorili on padne na prvoj "sisi" na stazi (isprobavajući neke linije o kojima cijeli vikend nije ni razmišljao) i dolazi u cilj sa 13. vremenom, drugo vrijeme među Hrvatima... Šećer na kraju najjača kategorija Elite, u kojoj se natjecao naš Bero za kojeg smo išli navijati na stazu... Odličnom vožnjom završava na 14. mjestu i kao 3. Hrvat u utrci...

Što reći nego, odličan vikend, savršeno vrijeme, i još savršenija staza... (meni najbolja u hrvatskom kupu).

Još da nije bilo padova u zadnjoj vožnji, bili bi i rezultati bolji, no i ovako moramo biti zadovoljni kad pogledamo kolko je hitna imala posla i kolki su napustili kamp sa raznim ozljedama, sve u svemu doživljaj za pamćenje...''
 
 
 

 

Filip Turk četvrti na jakoj utrci u Sloveniji!

Written by Luka.

Filip_Ravne2010_smallOvu nedjelju, 27.06.2010. održana je međunarodna MTB utrka u mjestu Ravne na Koroškem u Sloveniji. U jakoj međunarodnoj konkurenciji nastupio je najbolji samoborski MTB natjecatelj Filip Turk i u svojoj kategoriji do 23 godine osvojio odlično četvrto mjesto. U ukupnom poretku utrke Filip je bio na također odličnom 11. mjestu. Pobjedu je odnio mađar Zsolt Juhasz ispred rusa Evgeniya Pechenina i austrijanca Roberta Gehbauera.

U nastavku su Filipovi doživljaji: 

''Ovu nedjelju, 27.6.2010., održala se međunarodna utrka u Sloveniji pod nazivom 6. GP Ravne na Koroškem. Utrka je bila UCI C2 ranga. Na ovoj utrci sam samo ja (Filip Turk) predstavljao boje kluba uz pratnju trenera Igija, mame, tate i sestre.

Staza je bila u potpunosti suha, sunce je grijalo stazu i točno u podne start su imale kategorije elite, under 23 i masteri. Svoju formu su došli testirat biciklisti iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Rusije pa čak i iz Japana .

Evo ukratko izvještaj sa trke iz moje perspektive:

Utrka je krenula, kao i uvijek start je poprilično brz, na prvom usponu se osjećam super i vozim u grupi. Već su se u prvom krugu formirale grupe i tako je većina vozila prvih nekoliko krugova. Nakon nekoliko krugova i dalje se osjećam super, vozim svoju trku,svoj tempo..dostižem grupu od nekoliko vozača. Kroz jedan krug grupa se raspala i prešao sam sve vozače iz te grupe i nastavljam svojim tempom. Negdje u 5 krugu me prestiže slovenac Jernej Muzga i vozim se sa njim 2 kruga. Zahvaljujući super kremi sa kojom sam se namazao prije ja se i dalje osjećam super Cool, tempo mi je malo pao, al to ne primjećujem jer sam sve vozio bez problema, imao sam svoj ritam. U 7om krugu sam se odljepio od Muzge i do kraja sam vozio sam. Zadovoljan sam sa ovom trkom, jedna mi je od najboljih ove godine, konkurencija je bila jaka, a ja sam zauzeo 4 .mjesto u U23, te 11 ukupno...'''

Rezultati na linku!

Još slika